'Boleh! kalau lalu mentekedarah Salmon, Sardin, Cod, Mackerel hari-hari'
Saya suka Salmon, Sardin, Cod & Mackerel, jadi untuk saya memang tak ada masalah makan hari2..(2 minggu di France, memang mencekik Salmon je hari-hari, sampai boss pun pelik boleh je pulak tekak saya terima Salmon....mentah hoke)
Kalau tekak tak lalu terima Salmon macam mana? Salmon kan ada bau2 sikit..harga pun..ehem...tercekik juga..(RM 4.99/gm untuk Salmon trout, RM 5.49/gm untuk Norwegian Salmon)
Tapi, kenapa Salmon, Sardin, Cod & Mackerel je?
Meh kita cerita,
Fish oil atau minyak ikan ni mengandungi Omega 3 fatty acid EPA & DHA, banyak terdapat pada ikan2 laut sejuk. Kandungan Omega 3 nya memang 7 kali lebih tinggi dari ikan2 lain..cuma nya agak sukar nak dapat ikan2 begitu yang segar kat Malaysia ni..ada pun harganya..ehem..seperti di atas.
Dengan 3 biji sehari (max), korang boleh dapat khasiat yang sama, dengan modal yang berbaloi2..
* Mengandungi Asid Dokosaheksanoik (DHA) dan Asid Eikosapentanoik (EPA) merupakan asid lemak 3 yang ditemui dalam ikan laut dalam.
* DHA dan EPA dipercayai mampu mengurangkan keradangan, menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata yang perlu diperolehi melalui pemakanan.
Satu hidangan OmegaGuardTMmenyediakan 1000mg asid lemak omega 3 termasuk DHA dan EPA.
Harga Runcit: RM 136/botol.
Penghantaran melalui pos ke seluruh Malaysia.
COD: Simpang Pulai, Gunung Rapat, Gopeng, Station 18, Ipoh Town, Silibin, Jelapang, Meru
Sms/call: 012- 505 7375
Email: qsejati12@yahoo.com
SID: 911778 - Farah Hani
No comments:
Post a Comment